skip to Main Content

Krijg je van creatine haaruitval?

Krijg je van creatine haaruitval?

de reden dat mensen denken dat creatine haaruitval geeft komt door een onderzoek uit 2009 waaruit bleek dat creatine de niveaus van het hormoon DHT bij mannelijke rugbyspelers verhoogt. Uit onderzoek bleek dat DHT haaruitval kan versnellen, door deze studie denken veel mensen dat creatine ook haaruitval kan versnellen. Dit is echter niet het geval.

Is creatine een verspilling van je geld?

Creatine gaat vermoeidheid en verzuring tegen doordat het extra energie transporteert naar je spiercellen. De spieren gebruiken bij intensieve krachtsinspanningen ATP, een belangrijke energiebron. Creatine verbetert de spierkracht door een snellere vorming van ATP mogelijk te maken, wat je uiteindelijk in staat stelt om die extra rep(s) uit te voeren.

Het kan zijn dat sommige lichamen niet reageren op het stofje of amper. Het is dus moeilijk om vast te stellen als creatine wel werkt voor je. Als jij wilt weten als creatine wel of niet werkt, dan kan je het beste creatine een tijdje voor jezelf uit testen.

Heeft creatine ernstige bijwerkingen

Creatine kan zorgen voor maag- en darmklachten. Echter gebeurd dit niet bij veel mensen. Ongeveer 5 tot 7 procent van creatine gebruikers hebben aangegeven dat ze last kregen van Diarree of kramp in de maag.

Creatine zorgt voor een gewichtstoename, dit komt omdat het vocht naar je spieren trekt, wat er weer voor zorgt dat je zwaarder wordt. Dit maakt echter niet veel uit omdat niet aankomt in vetten. Integendeel kan je vet verbranden door het innemen van creatine. Dit komt omdat je prestatie tijdens het sporten beter is waardoor je sneller spiermassa creƫert en dus meer vetverlies.

Conclusie

Door creatine krijg je geen haaruitval, door het nemen van creatine presteer je veel beter tijdens het sporten en je zal merken dat voor de meeste mensen creatine ook daadwerkelijk echt goed helpt voor die extra laatste reps. Wil jij ook beter presteren in de gym? Koop dan kun je hier(backlink) je creatine.

Back To Top